Collectief Ludvik

Collectief Ludvik

Vlag

Twee zangeressen en een zanger staan op het punt om Die Zauberflöte op te voeren, een echte klassieke opera. De ouverture start en de opera begint, totdat een van de spelers midden in een aria de Nederlandse vlag ophijst. Dit was niet afgesproken. Nog even proberen de twee andere spelers de vlag te negeren, maar dit gaat nogal lastig. De twee spelers proberen het op te lossen, zodat het publiek niets zal merken. Maar tussen de klassieke melodieën en teksten klinken hedendaagse standpunten en meningen. ‘Een vlag kan toch geen kwaad? ‘We zijn immers Nederlandse theatermakers, niet? Best iets om trots op te zijn.’ Langzaam neemt een ongevoerde discussie de opera over…

 

Trotse Hollander of chauvinist? Europeaan of dromer? Met een grote muzikaliteit en humor gaat Collectief Ludvik op zoek naar de grens tussen vaderlandsliefde en chauvinisme.

 

Deze voorstelling werd gemaakt in opdracht van de Winterkaravaan, waar het werd uitgeroepen tot

publieksfavoriet en is sindsdien te zien op meerdere festivals. De Theaterkrant noemde de voorstelling “komisch, eigenzinnig en blijkt vooral ook een verrassing door de uitermate krachtige zang van Milou Peters.”

 

‘Vlag’ is ook te boeken als schoolvoorstelling. Kijk voor meer informatie op de site van Impresariaat Uit de Kunst.

Concept

Collectief Ludvik

Spel en zang

Milou Peters, Anne Wielink en Stan Geurts

Understudies

Maartje Goes en Hansje van Welbergen

Eindregie

Jasper van Hofwegen

Coaching

Lisenka Heijboer

Co-producent

Winterkaravaan

Back to top: