Collectief Ludvik

Collectief Ludvik

Sonder

In Sonder zien we een vrouw die zichzelf in de wereld verliest en die de wereld in zichzelf verliest. Ze houdt zich schuil in een kamer, ter bescherming van zichzelf. Maar juist in die kamer zal ze haar donkerste kanten ontdekken.

 

Sonder is een nieuwe thriller-opera van Collectief Ludvik, met een tekst geschreven door Jibbe Willems. In Sonder onderzoekt Ludvik hoe je omgaat met de donkere kanten van jezelf.

Met uitgebreide patronen proberen we houvast te creëren en vreemde gedachten weg te stoppen. Alles wat we niet willen denken, vinden of doen proberen we te verhullen. Maar is dat wel goed? Ben je als mens niet veel meer ‘jezelf’ als je alles toelaat, het goede en het slechte, en de controle af en toe loslaat?

Sonder gaat niet over waanzin of gekte, maar over de meerstemmigheid die in ieder individu huist. Net zoals angst, wanhoop en paniek in ieder individu huizen. 

 

Collectief Ludvik is een muziektheatercollectief dat voorstellingen maakt op het grensvlak van muziektheater en opera, met muziek als de motor van het verhaal. Met herkenbare en persoonlijke thema’s maakt Ludvik opera’s voor de 21e eeuw. 

Speellijst

27 mei – Werkplaats Diepenheim (try-out)

8 mei – O. Festival (Voorpremiere)

29 mei – Hoogte80 (Premiere)

3 en 4 juni – Karavaan

18 augustus – Grachtenfestival

16 december – Rosa Spier Huis

Concept

Collectief Ludvik

Compositie

Stan Geurts

Tekst

Jibbe Willems

Regie

Stijn Dijkema

Decor en kostuums

Timo Arling

Spel en zang

Milou Peters, Anne Wielink en Maartje Goes

Spel

Jasper van Hofwegen

Piano

Ella Kamerich

Viool

Maartje Goes

Met dank aan

Gemeente Arnhem, Prins Bernhard Cultuurfonds, Lira Fonds, Vrienden van theater, Janivo Stichting, Accoris en Jasper van Hofwegen

Back to top: