Collectief Ludvik

Collectief Ludvik

Sehnsucht

“Ik ben niet perse iets dat bekeken worden wil, niet perse iets dat wordt gezien.”

 

In een drang en zoektocht om gezien te worden, verliest een vrouw zichzelf. Want wat is het leven nog waard als je leven niet gezien wordt? En wat doen de dingen die je doet ertoe, als het niemand opvalt? 

 

‘Sehnsucht’ is een nieuwe thriller-opera over zien en gezien worden. Waarom hangen we de waarde van “ertoe doen” vast aan gezien worden? Waarom ben je pas echt gelukkig als dit op instagram wordt getoond? En waarom zoeken we deze bevestiging, erkenning en goedkeuring? Gezien worden lijkt de nieuwe norm, of dit nou op positieve of negatieve manier is. Alles beter dan niet te worden gezien.

‘Sehnsucht’ is een nieuwe thriller-opera gemaakt door Collectief Ludvik, met een libretto door Jibbe Willems. Collectief Ludvik maakt voorstellingen op het grensvlak van muziektheater en opera, met muziek als de motor van het verhaal. Met herkenbare en persoonlijke thema’s maakt Ludvik opera’s voor de 21e eeuw.

Jibbe Willems is een theaterauteur die eerder schreef voor onder andere Toneelgroep Amsterdam/ITA, Theater Oostpool en het Nationaal Theater. Hij beperkt zich niet tot één genre, maar onderzoekt vorm en functie van de taal voor verschillende publieksgroepen. Soms groot, soms klein, soms jong, soms wat ouder, van toneel tot opera, van Internationaal Theater Amsterdam tot De Parade. Vorig seizoen maakte hij samen met Collectief Ludvik de thriller-opera ‘Sonder’.

Speellijst

18 mei – Hoogte80 Arnhem (13.15, 14.15, 15.15)
25 mei – O. Rotterdam (19.00, 20.30)
28+29 mei – Karavaan Alkmaar (voor tijden, zie de website)
2+3 september – Festival de Oversteek Nijmegen
15 september – Rosa Spierhuis (20.00)

 

 

Meer data volgen binnenkort

Concept

Collectief Ludvik

Compositie

Stan Geurts

Tekst

Jibbe Willems

Regie

Stijn Dijkema

Decor en kostuums

Timo Arling

Spel en zang

Anne Wielink en Maartje Goes

Piano

Ella Kamerich

Met dank aan

Gemeente Arnhem, Fonds Podiumkunsten, Lira Fonds, Janivo Stichting, Accoris, Stadsschouwburg Haarlem, Naud van Geffen, Daniël Cohen, Barbara van der Vaart, Sjoerd van den Berg en Jasper van Hofwegen

Foto's
Trailer
Back to top: