Collectief Ludvik

Collectief Ludvik is een muziektheatercollectief bestaande uit Maartje Goes, Anne Wielink, Stan Geurts en Milou Peters. Zij studeerden allen in 2017 af aan ArtEZ Muziektheater en maakten in 2018 hun eerste productie: Vlag. In 2020 volgde hun tweede productie, het hoorspel Het hart dat zichzelf verraadde. In 2021 maakten zij, in samenwerking met het koor van de Nationale Opera, een digitale ode aan alle thuiszangers. Dit filmpje was onderdeel van het Opera Forward Festival 2021. In de zomer van 2022 gaat hun nieuwe voorstelling Sonder in première.

Ludvik maakt voorstellingen op het grensvlak van muziektheater en opera, met muziek als de motor van het verhaal. Met onderscheidende en vernieuwende voorstellingen willen ze een nieuw publiek aanspreken en moderne opera’s maken voor een brede doelgroep.

Collectief Ludvik onderzoekt muziektheater allereerst als vorm en bekijkt hierbij hoe de muziek zowel een inhoudelijke, theatrale en dramaturgische functie kan hebben. Ze spelen met de muzikaliteit in tekst en beeld, de betekenis van beeld en muziek en de vorm van muziek en tekst. Zo maken ze gelaagd muziektheater, waarin alle disciplines met elkaar samenhangen. Het narratief wordt via tekst ingebracht. Muziek is afwisselend abstract en anekdotisch. Ook werken ze graag met multi-disciplinaire performers. Muzikanten acteren, acteurs zingen en zangers acteren.

Collectief Ludvik wordt bestuurd door Stichting Collectief Ludvik. Kijk hier voor actuele vacatures en audities.

nl_NL